Planul Național de Redresare și Reziliență al României (2021 – 2027)

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România va putea primi, din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde EUR și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR), potrivit comunicatului de presă al Comisiei Europene de luni, 27 septembrie 2021.

Pentru Eficiența Energetică si Asigurarea Tranziției Verzi, se va aloca 41 % din suma totală măsurilor de sprijinire a tranziției verzi. Printre aceste măsuri se numără și eliminarea treptată a producției de energie electrică pe bază de cărbune și lignit până în 2032. Reformele care promovează transportul sustenabil includ decarbonizarea transportului rutier, impozitarea ecologică, stimulente pentru vehiculele cu emisii zero și transferul modal către transportul feroviar și transportul pe apă. Planul pune, de asemenea, un accent puternic pe îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor private și publice.

Pentru mai multe detalii despre Planul Naționa de Redresare și Reziliență, accesați documentul publicat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene mfe.gov.ro

Momentan nu există evaluări.

Lasă un răspuns

Mesajul va fi închis după 20 s
Loading Ajax